2014. június 8., vasárnap

Nemzetünk csonkítására emlékeztünk

Napos, meleg idő volt. A turisták járták Győrt, az emberek élték mindennapi életüket, csupán egy maroknyi hazafi cselekedett aznap másképp...

Megemlékeztünk: alázattal, szívből. Tiszteletünket tettük őseink előtt, akik vészes időkben vették fel a fegyvert, mikor országrabló banditák törtek az ezer éves nemzet felosztására. 1920. június 4-e járt gondolatainkban. Felelevenítettük a történteket, megvizsgáltuk a veszteségeket, az égre írtuk a bűnösök neveit.

A Rába Nemzeti Front szervezésében együtt emlékezett meg a Combat 18, a Hírös Skins és a győri nacionalisták aktív magja. Beszédek, versek és a hangulat szívünkbe hasította azt a fájdalmat, amelyet Trianon jelent számunkra. Földek, erdők, mezők, de mindenekelőtt: nemzettestvéreink elcsatolása.

Mindegyik szervezet képviselője felszólalt az esemény kapcsán, majd a Rába Nemzeti Front megkoszorúzta az emlékművet. A rendezvény a Szózat és a Székely Himnusz eléneklésével zárult.

Külön pozitívuma a napnak, hogy erősödött az összefogás a meghívott szervezetekkel. A Rába Nemzeti Front munkájának gyümölcsét jelenti, hogy a tagság bővülése mellett a rendezvények létszáma is folyamatosan növekszik. Erősödünk, s az ilyen rendezvények kapcsán, újabb erőt kapva az ősök példájából menetelünk tovább céljaink felé.

Nem magyar, kinek nem fáj Trianon. Erre emlékeztünk most, szöget verve ellenségeink fejébe, hogy vagyunk egy szűk, magyar mag, akik nem felejtenek.

Képek a megemlékezésről:



Rába Nemzeti Front

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése